Tuesday, 22 December 2015

Cara Naikkn HB semasa hamil

As salam...

Hb rendah semasa hamil memanglah menakutkan. Yela, kesan buruk banyak tau, kepada ibu itu sendiri dn juga bayi yang dalam kandungan.

                  SAMPEL NAJIS

Semasa mengandungkan Aaron, saya memang agak tertekan lah jugak dengan HB saya ni. Dari awal kandungan hingga mencecah ke 5 bulan HB saya memang drop. Yng paling rendah dah bawah 10. Masa Aaira dulu ok, 11-12 bacaan hb saya.

Adoi apa nak buat ni? Nurse dh bagi saya sampul lab suruh saya serahkan sampel najis. Ishhh apa hal pulak sampai nk bagi najis sendiri kat org..Memang rasa bersalah sangat nk bagi najis ni. Saya merayu sangat kat nurse tu bagi saya masa utk saya naikkn HB saya. Nurse suruh saya makan buh oren banyak2.

     VITALEA, SR VITAMIN C DAN OREN.

Start hari tu saya terus ambik 3biji vitalea shaklee bersama 2biji Sr Vitamin C.Dua Vitamin ni kena ambil serentak untuk bantu penyerapan yag lebih optimum. Minum air banyak, makan buah oren. Dan..... Bila tiba hari check up..... jeng jeng jeng, bacaan hb hakak NAIK tau.. Ulang suara, NAIK! Bacaan naik ke 11.

Rasa nk guling - guling depan nurse sebab gembira dan saya tak perlu serahkan sampel najis! Sejak tu memang hb tak drop dah sampai lah bersalin.

Haa... Kat bawah ni lah VITALEA DAN SR VITAMIN C SHAKLEE yang jadi peneman setia saya hingga bersalin dan berpantang.

Kalau ada yang nk cuba naikkan hb boleh lah tiru cara saya. Hubungi saya untuk free consultation dan tempahan.

Juliya. 0192648694
Fb page : My Supplement Closet

0 comments:

Post a Comment