Saturday, 10 May 2014

Mealshake penambah selera

Mealshake adalah antara produk shaklee terawal yg saya gunakan untuk ank saya. Bila saya baca di blog2 ramai yang suggest mealshake sebagai penambah selera ank, saya pun trpanggil nk mencuba.

Berat badan aaira di usia 2tahun setengah hanyalah 11kg tak turun dan tak naik sehingga lah dia stop menyusu badan di usia 2y11m. Risau sangat sb ank2 kwn yg sebaya dengan dia dh ada yg cecah 15kg!.. bila dh wean off aaira lagilah tak ada selera mkn langsung. Saya pun cuba beri mealshake.hanya sesudu kecil selang sehari sy tambah dalam minuman harian aaira. Aaira memang tak bole terima susu formula.. kawan suggest dugro buah - buahan.sy pun beli dan bancuh bersama mealshake.. masuk hari ketiga, dia yg minta 'susu shaklee mommy' katanya.

Saya pun teruskan dengan tin kedua dan ketiga.. Aaira dh boleh terima susu dugro dan sekarang dia suka saya bancuh mealshake dan makan dengan coco crunch..selepas tin pertama habis, berat badan aaira dh cecah 12.5kg. Walaupun hanya 1.5kg tapi sy bersyukur sangat sebab dia sihat dan jarang sakit.

Untuk ibu-ibu di luar sana yg alami masalah yg sama dengan saya, boleh cuba dapatkn mealshake untuk anak-anak anda. Tak rugi sebab harganya sangat berpatutan dan boleh diambil oleh seisi keluarga.

Jika ingin latih anak berpuasa, mealshake juga sangat membantu dalam memberi tenaga tambahan. Selain itu juga ianya membantu atasi masalah
* sembelit
* kelesuan
* kekurangan kalsium
* kurang bertenaga
* tiada selera makan
* anak yg memilih makanan

Ini kerana mealshake mengandungi 24 vitamin penting yang diperlukan badan untuk proses pembesaran.

Jika berminat, boleh hubungi saya di talian yang tertera.

Juliya  0192648694 / 0192678694
Fb Page : My Supplement Closet

0 comments:

Post a Comment