Monday, 12 May 2014

Kenapa join shaklee???

Assalamualaikum..

Ramai yg bertanya kenapa pilih shaklee sbg bisnes sampingan sedangkan sy dh ada bisnes sendiri iaitu butik pengantin????

Saya senyum je nk jawab nya.. shaklee bisnes plan nya mudah sangat!
★ tidak membebankn ahlinya dengan yuran keahlian yang tinggi! Hanya rm65 seumur hidup!
★ Dah tentulah bila jadi ahli kita akan dpt potongan harga bila beli sebarang produk shaklee dan ianya memang berbaloi dengan hanya rm65!
★ Bisnes ni kita boleh warisi kepada anak2 dan waris kita andai trjadi apa2 pada kita.. jika setiap bulan kita dapat bonus yg company bagi, nonus tu akan kekal diberikan setiap bulan
MENGEJAR 3C! Apa tu 3C?? CASH BONUS!!
setiap bulan saya layak dapat cash bonus hasil usaha yg saya telah buat sebulan tu. Sekarang dh merasa 4 angka insyaallah kita kejar pulak 5angka!
CAR BONUS!!
setelah naik rank sebagai superviaor pada bulan Januari 2014, peluang mendapat CAR BONUS dh mula terbuka dpn mata. Dengan point yg telah ditetapkan jika dapat sy kumpul, sy akan dapat CAR BONUS.
CONFERENCE BONUS!!
Yang ni pun menarik! Berpeluang berjalan ke dalam @ luar negara dengan point yg berjaya dikumpul memang rasa sangat2 berbaloi kan! tahun ni berpeluang berjalan ke ITALY jika capai target yg ditetapkan.
Dapat tambah macam2 ilmu dalam shaklee ni. Leader2 yg dh berjaya dengan bonus 5,6 angka setiap bulan memang tak lokek ilmu. Rajin buat kelas blog, marketing strategy melalui online @ offline! Kongsi pengalaman mereka, beri semangat! Apa lg yang kita kejar?? Semua bantuan untuk berjaya ada depan mata! Kelas blog pun mereka adakan untuk ahli2 shaklee yang berminat.
Hubungan kekeluargaan yg utuh!
yang ni pun saya suka! Dalam shaklee ni rasa macam dalam sebuah keluarga besar yg caring each other. Buat kelas sambil makan2, boleh bawak anak n suami, buat family day.memang rasa hebat sangat bila dikelilingi orang hebat kan!
★ TAK SEPERTI MLM!
Rasanya tak nak sebut MLM sebab serik tapi untuk perkongsian bersama saya ceritakan juga. Sebelum ni banyak MLM yg saya dh terjebak. Kena keluarkn modal beribu dan sy pernah laburkan 50k! Mulanya memang seronok sb setiap bulan yang pasti memang dapat 3-4k tanpa buat apa2. Bila dapat cari dowline bonusnya berganda2. Saya pernah dapat 40k, 30k, 11k. Tapi semuanya bersifat sementara dan berisiko!. Setelah 2 tahun dengan MLM tu, semuanya terkubur dan hilang macam tu saja.memang terduduk saya dibuatnya. But life must go on!. Sy join shaklee dan ianya tak sama langsung dengan MLM haram jadah tu. Kami bersaing secara bebas. Jika sy kurang usaha, kurang lah hasilnya.  Jika downline saya lebih efektif, dia boleh melangkaui saya. Tetepi dalam MLM tidak! Harus ikut turutan.yg diatas akan terus menuju ke atas walaupun kurang efektif walaupun dowline saya yang efektif. Shaklee sangat adil dan saksama.

Ok setakat ni dulu perkongsian tentang hebatnya join shaklee.. tak rugi satu sen pun! Untung lagi adalah.

Pada yang ingin mengenali shaklee dengan lebih dekat lagi, boleh hubungi saya, kita boleh berkongsi cerita insyaallah!.

Juliya  0192648694 (whatapps/sms/call)
Fb page : My Supplement Closet
Email     : juliyabaharom@gmail.com

0 comments:

Post a Comment