Monday, 6 February 2017

Pantang Larang Pesakit Kanser

PEMAKANAN PESAKIT KANSER

Pesakit yang disahkan kanser perlu ambil langkah berjaga-jaga untuk memastikan kanser tidak membesar dan merebak ke tempat lain.
Ini termasuk lah memastikan pemakanan pesakit kanser adalah sihat dan berkhasiat.

JENIS MAKANAN PANTANG UNTUK PESAKIT KANSER.

Makanan berikut adalah pantang untuk pesakit kanser kerana ia berpotensi besar untuk merebakkan dan membantu tumbesaran sel kanser yang memang sedia ganas.

1. MAKANAN YANG TINGGI GLUKOS DAN KARBOHIDRAT

Ini kerana gula dan MSG dalam karbohidrat menggalakkan tumbesaran sel kanser.
Makanan seperti nasi putih boleh digantikan dengan makanan organik seperti nasi perang. Sebaiknya pilih makanan yg tinggi kadar antioksidant dan mengandungi vitamin A, Vivix dan Carotomax Shaklee sangat tinggi antioksidan dan mengandungi Vitamin A

2. MAKANAN YANG BERASID

Makanan yang berasid termasuklah gula, belacan, tapai, berjeruk, bahan pengawet dan daging yang di proses seperti sosej dan hotdog.
Pesakit kanser perlu memastikan banyak makan protein dan sayur-sayuran untuk memastikan tahap darah tidak berasid.
Pesakit kanser juga boleh amalkan pengambilan Alfalfa Shaklee untuk memastikan darah kurang tahap keasidan.

3. MAKANAN BERLEMAK

Kurangkan makanan yang berlemak bergoreng dan dibakar atas api.
Pesakit juga disarankan untuk mengamalkan pengambilan minyak ikan Omega Guard yang mengandungi Omega-3 yang membantu mengelakkan pertumbuhan sel kanser.

Elakkan makanan BERGORENG
Makanan pesakit kanser harus sentiasa organik dan elakkan makanan yang diproses, seperti contoh, makanan dalam tin atau dalam kotak.

Makanan Yang di BAKAR di Atas Api seperti Sate, Ikan Bakar, Ayam Panggang perlu dielakkan oleh pesakit kanser (kerana penghasilan asap akan membentuk karbon pada permukaan makanan dan karbon ini bersifat karsinogen yang boleh membentuk sel kanser lebih agresif)

4. PRODUK MINUMAN DALAM TIN

Minuman Berkarbonat /Bergas yang mempunyai perisa buatan, pemanis buatan, Bahan Pengawet, Pewarna Tiruan Dan Lain-Lain Bahan Tambahan Kimia.

**Semakin tinggi kadar antioksidant makanan yg di ambil semakin bagus utk Pesakit Kanser agar menidurkan Kanser dan mengelakkannya dr membesar dan merebak

Oleh itu pemakanan yang sihat wajib diambil bagi memastikan sel kanser tidak  bercambah dengan lebih aktif. Ramai yang berjaya bebas dari kanser dengan mengamalkan pemakanan dan cara hidup yang sihat.

Rangkaian produk kesihatan dari shaklee terdiri daripada makanan tambahan yang telah dikaji secara terperinci, melalui Landmark Study dari pihak ketiga iaitu bukan dr researcher shaklee sendiri dan dihasilkan dari bahan semulajadi yang tinggi antioksidan seperti VIVIX, VITAMIN E,SR VITAMIN C dan banyak lagi.

Jaga pemakanan dan gaya hidup InsyaAllah sistem pertahanan badan kita akan menjadi lebih sihat dan dapat menangkis pelbagai virus dan bakteria merbahaya.

Jika perlukan khidmat nasihat dan konsultasi percuma tentang rangkaian produk shaklee boleh hubungi saya seperti talian di bawah.

JULIYA BAHAROM
0192648694
FB PAGE: MY SUPPLEMENT CLOSET

#projekVivix
#projekvivixbycikguJu

0 comments:

Post a Comment